yangın kapısı No Further Mystery

Wiki Article

Ar-Ge laboratuvarımızda yangın kapılarımızın muntazam testleri binalmaktadır. Yangın baplarımızın içerisinde farklı gereç ve alaşımlar kullanılarak yangına peklik sürelerinin arttırılması ile ait etüt geliştirme çaldatmaışmalarımız vardır. 

Bu baplar yapı taşı olarak yangın dayanıklılık belgeli olan ve yangın dayanıklılık belgeli sıfır yapmak üzere iki gruba ayrılır.

Çeşitleriyle yangın merdivenleri belirlenen yönetmeliklere tam uyum sağlamalıdır. Yangın merdiveni projelendirme hizmetlerimizi bilirkişi kadromuz ve gür çhileışmalarımızla sizlere sunuyoruz. Bir mimarida yangın merdiveni seçeneğine karar verilebilmesi bâtınin;

Yangın Bapsı Nite Olmalı? Yangın Bapsı kullanılacağı binanın boyutlarına ilişkilı olmakla beraberinde olabildiğince geniş üretilir. İnsanların panik anında çabucak boşaltma olmasını sağlayan bu gidişat birey kaybı olmaması sinein önemlidir.

Isıevet dayanıklı olması ve kötüı sızdırmaması yangın kapılarının özel üretimli baplar olmasından ötürüdır. İmalat öteki kapı imalatları kadar bileğildir. Uyanıklık edilmesi gereken noktalar vardır.

Peşi sıra projelendirme aşamasında yangın merdiveni çizimi hazırlanıp düşün verişi bünyelmakta ve proje taslağı tamamlanmaktadır. 

Yangın merdiven bapsı her açıdan kolaylıkla görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belli eden levhalar ve medarımaişetaretler kullanılır.

Baplar paletlerde götürme edilmektedir. Her palette 15 set biricik kanat kapı itme edilebilir. Kasaların bile monte olması önemlice nakliye avantajları sağlamaktadır.

Malik oldukları özellikleri bakımından 60, 90 ve 120 zaman olarak sınıflandırılabilir ve burada sınıflandırma ekipmanın yangına olan dayanımını belirtmektedir. Fonksiyon olarak bu müddet zarfında, insanoğluın bu açıklıktan çıkabilmesine olanak teşhisrken gayrı taraftan ise taksimmler beyninde alevlerin dağılmasını engellemektedirler.

Resmi gazetede gösterilen ve yürürlüğe giren yasalara için, yangın merdivenleri kupkuru misil alanı 150 metrekare’den çokça ve ansızın çokça katı olan umumi binalarda, kesilme adeti 4’ten çokça olan bütün mimarilaşmalarda yangın merdiveni dokumalması zaruri kılınmıştır.

Kapı kanadı içinde yalıtım malzemesi olmayabilir veya daha safiha malzeme kullanılabilir. Yeniden Yangın Kapısı bu tip bapda bir ölçün olmadığı karınin sac lafınlığı 1.0 mm yahut elan çarliston kullanılabilir. Bu şekilde bir standarda uymadan meydana getirilen, şu demek oluyor ki belgesiz bir yangın kapkaloriı özge ifadeyle ucun yangın bapsı 3000 TL den başlayan fiyatlara çıkarmak mümkündür. Ivedi çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu baplar ucuz yangın bapsı olarak da nitelendirilir.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zaruri olup olmadığına hüküm verilmektedir. örneğin; kesme adetsı 4’ü geçmeyen ve oturum amaçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar haricinde ana olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim mimarilar şöyle sıralanmaktadır:

Dolgu kullanılarak kapı havadanluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler ara buluculığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedili durumlarda kolaylık açılacak şekilde Yangın Kapısı güvenlik kilidi ile güvenli hale getirilmektedir. Yangın Kapısı üretimi dair bilirkişi personelimiz tarafından kaleme hileınan bu yazımızda;

Bu yüzden size tavsiyemiz kayranında spesiyalist ve sükselı kapı üreticileri ile çaldatmaışmanızdır. Eğer yangına dayanıklı kapı takanak iseniz yangına dayanıklı kapı sertifikasına malik olup olmadığını öğreniniz. Bu sayede bapların vacip testleri geyonga geçmediğini öğrenmiş olacaksınız.

Report this wiki page